JVC M-3030-Архив

Effective power/20 Hz to 20 kHz/:2 x130W /4 ohm/,2 x 100W /8 ohm/.

Total harmonic distortion below 10 watts: 0.007%.

THD /8 ohm/ Effective Output : 0.02% or Less (20 Hz to 20 kHz), 0.005% or Less (1 kHz).

Frequency response (at 1W output) : 5 Hz to 100 kHz + 0 -1dB.

Signal to noise ratio: 116dB.

Damping factor: 75.

Input sensitivity: 1V.

Output terminal Speakers : 4 ohm- 16 ohm.

Dimensions: 420 x 166 x 300mm.

Weight 19.2kg.

За да се намалят динамичните изкривявания на смущенията, е възприета независимата система за захранване AB и LR, която е доразвита от системата за две независими захранвания от A-клас и B-клас, приета от VICTOR/JVC.

Динамично изкривяване на смущения възниква, когато консумацията на ток на усилвателното стъпало клас B (изходно стъпало) се промени драстично според промяната на нивото на сигнала и пречи на усилвателното стъпало клас A преди изходното стъпало, където напрежението се усилва. За фундаментално решаване на този проблем, в независимите две захранващи системи от клас A и клас B, захранването за етапа от клас A и етапа от клас B е отделено от самия трансформатор и захранването за етапа от клас A е направено постоянно напрежение. Това предотвратява директното предаване на колебанията на напрежението на степента от клас B към степента от клас A, като по този начин предотвратява изкривяването на динамични смущения.

Системата за захранване AB / LR, приета за M-3030, е разработена за допълнително намаляване на изкривяването чрез използване на захранването за етап B изключително за левия и десния канал.

Двойната моно конфигурация е приета за намаляване на статичните кръстосани смущения, като прескачащи смущения между моделите на платката и сигналните проводници, потенциална разлика между заземяващите линии, прескачащи смущения, дължащи се на структурата на шасито и др.

Приета е схема ICL (вход, без кондензатор), в която свързването и кондензаторът на входната секция са елиминирани.